Framtiden är nu

Hållbara Investeringar

När vi ser vad som pågår i världen med bränder, översvämningar och andra naturkatastrofer är det svårt att inte känna att man vill göra något åt det.
Det är lite svårt för en trebarns pappa som bor en bit utanför Malmö att rädda världen men tillsammans kan vi nog göra något för att förändra framtiden.

När det kommer till investeringar har jag som fokus att alltid få störst avkastning på investerat kapital. Om det så är utdelningar eller om det är kursutveckling så investerar jag pengar för att dom ska växa. Jag har länge sagt att ”jag har inte så mycket pengar så jag kan investera ur ett idiologiskt perspektiv”, och det har inte förändrats. Men med en liten gnutta eftertänksamhet så kanske man får upp ögonen lite mer för vad det finns ute på marknaden som kan få pengarna att växa.

Många fonder och bolag skiftar fokus mer och mer åt att sänka sitt koldioxidavtryck. Fonderna gör det genom att investera i bolag som aktivt arbetar med miljöpolicies och har ett hållbarhetstänk i åtanke i den dagliga verksamheten. Bolag, generellt, har insett att det finns en ganska stor grupp som väljer att inte investera i bolag för att dom inte gör något aktivt för miljön, och har sakta men säkert börjat skifta sitt fokus och tänk.

För att säkra framtiden behövs mer än investerare och ett par fröer i jorden för att få fler träd. Det behövs mycket mer. Men som jag inledde denna blogposten med så kan jag inte göra den nyttan eller skillanden som krävs. Kanske inte du heller. Men tillsammans kan vi göra större nytta än ingen alls.

Gustav (som nämnts i denna blogg tidigare) kom med det fantastiska förslaget ”men en grupp för hållbara investeringar måste vi ju köra”. Sagt och gjort, vi skapade
Hållbara Investeringar Skandinavien http://facebook.com/groups/sustainableinvestments
För att samla alla oss som tycker att investeringar kan göra nytta, både för plånboken och miljön.

Tack för ordet och välkommen in!

Planera för framtiden, lev i nuet!

6 svar på ”Framtiden är nu”

  1. Hej och tack för en bra, ärlig och lärorik blogg. Jag är ny inom aktievärlden och önskar gärna din Excelmall. 🥰

    1. Hej Savvi!
      Ursäkta den långa svarstiden, men jag har helt missat din kommentar.
      Är du intresserad av att lära dig excel så kan jag göra en bloggpost för att ta fram en extremt simpel mall.

      MVH
      Magnus

  2. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! By the way, how could we communicate?

  3. I have read so many content about the blogger lovers however this article is in fact a fastidious piece of writing, keep it up.Pretty! This was an incredibly wonderful article. Thanks for providing this info.

Kommentera