Onsdag och utmaningsdags!

Jag läser mycket bloggar och inlägg på diverse plattformar. Genom att ta in information från många olika källor säkerställer man en bättre helhetsbild på analyser, nyheter, händelser och filosofier.
Jag gör detta trots att det sällan finns tid över att bara sätta sig och läsa, men det finns utrymme i vardagen. När jag viker tvätt, när ungarna leker, när man är tidig till ett möte osv. Det finns ett par minuter här och där att ta av.
I min kunskaps-/inspirations skörd så snubblade jag över en otroligt kunnig ekonomiskprofil på en välanvänd plattform. Trots att jag känner mig ekonomiskt vaken (kanske snål ibland) så finns det alltid mer att lära. 📚

Premissen är ganska enkel.
Under veckan som leder upp till lönen så ska en matsedel skapas och en inköpslista för de kommande två veckorna skrivas.

Dagen då lönen kommer in, 25e eller 27e beroende på jobb och månad, så betalas samtliga räkningar och efter det så är det köpstopp i 14 dagar med undantag för mat som står på matsedeln, såklart.
Du får alltså inte impulshandla något, beställa något eller på något annat sätt spendera pengar under 14 dagar efter lönen.
Jag gillade idén för jag tenderar att planera mina inköp veckan som leder upp till lönen för att sedan spendera onödiga pengar dessa saker som jag ”villhöver”.

När lönen kommer in

  • Räkningar betalas
  • Matsedel är skapad och följs
  • Investeringar och sparande sker, som vanligt
  • Köpstopp i 14 dagar

” man blir inte rik på stora inkomster utan genom att ha små utgifter

Ingvar Kamprad

Jag har rekryterat 3 vänner som också vill prova denna utmaningen vilket är otroligt roligt. Jag tror att utfallet blir att, omedvetet, kommer det vara stora delar av inkomsten efter räkningar finns till förfogande efter dessa dagarna. Det innebär samtidigt att efter 14 dagar är det ”bara” 14 dagar till nästa lön. Klarar man sig på att hålla sig ekonomisk på det sättet så klarar man att skapa en buffert väldigt snabbt, på ett roligt sätt. 🤣

Vi får se hur det går helt enkelt. Det blir en uppföljningspost två veckor efter lönen med en rapport om utfallet 🙂

Har du några tips om en rolig utmaning vi kan prova så skriv en kommentar!

Planera för framtiden, lev i nuet.

Kommentera