Ny investeringsvecka!

Ytterligare en vecka med jobb hemifrån som inneburit mycket övertid och möten. Detta har tyvärr påverkat mitt bloggande väldigt negativt. Jag brukar investera måndag-tisdag och skriva blogginlägget på onsdagskvällen så det får perkulera lite ifall något dyker upp som förändrar min syn, detta har hänt två gånger tidigare så det upplägget har fungerat mycket bra.

Dessa 4 veckorna jag jobbat hemifrån, i snitt 12 timmars övertid / vecka, har gjort att jag mer eller mindre jobbat konstant. Jag övervägde ifall jag skulle skippa blogginlägget denna veckan men valde ändå tillslut att göra blogginlägget idag, fredag förmiddag, under tiden jag har ett möte :), Multitasking på hög nivå.

Kloka ord om att små investeringar spelar roll över tid

Någon analys kommer tyvärr inte på denna veckans bloggpost, tyvärr. Jag har inte gjort några nya inköp, men däremot har jag ökat i bolag som jag redan hade. Detta är nästan en lika viktig läxa att lära sig som att göra en analys på ett nytt bolag, just att återanalyera ett bolag du redan kollat på.
Du kanske har en färgad bild av bolaget eftersom du redan gjort en analys men lika sant som att säsongerna förändras och löven faller från träden, förändras bolag och marknaden.

Så exakt vad det innebär för denna veckan är följande; jag köpte på mig ytterligare 17 st aktier i Resurs Holding. Jag tycker den hittat sig ner i nivåer som gör det otroligt intressant. Jag köpte för 32,46, och idag, fredag, har kursen fortsatt ner.

Totalt sitter nu nybörjarportföljen på 52 Resurs Holding aktier. Inköpet ökade utdelningen med 64 kronor / år. Det kan tänka sig vara en liten ökning men jag köpte samtidigt ”bara” för 553 kronor vilket är otroligt bra pris. Det som kan komma i kläm här skulle vara att utdelningen förändras. Jag utgår ifrån att den är samma som föregående år tills annat kommuniceras.

När utdelningen överstiger kursen skulle man kunna säga att utdelningen betalar återinvesteringen, bortsett från courtage då. När utdelningen överstiger kursen kan man säga att maskinen är självgående på den aktien.
Jag köper inte samma aktie för pengarna jag får i utdelning utan jag köper det som är bäst för tillfället och långsiktigt.

Idag blev det ett lite kortare inlägg, som nämnt ovan men hoppas ni gillade den korta uppdateringen ändå.

Kommentera